De Via de la Plata oftewel de Zilverroute

De 1000 km lange Via de la Plata die vanuit Sevilla naar Santiago de Compostella loopt is veruit de langste route van deĀ St JacobsroutesĀ in Spanje. De Via de la Plata vormde in de middeleeuwen de belangrijkste weg naar Santiago voor christenen afkomstig uit het door moslims overheerste Zuid Spanje en Noord Afrika. U laat Sevilla met zijn prachtige Gotische kathedraal achter u en wandelt het droge landschap van Andalucia binnen. Dit is het gebied van de olijven en de sinaasappels maar ook van de Zwarte Spaanse Torros. Ze wisselen elkaar dan ook af in de velden langs de brede zandpaden die we volgen naar het noorden. Monasterio is de poort naar de Extramadura, het land van de conquistadores. De Via de la plata loopt hier door een kaal vlak landschap van rode aarde met hier en daar een eenzame vijgenboom of olijfgaard die wat schaduw biedt.